mr. Tine Liefke Wiersma

Tine Liefke Wiersma

Lawyer at Rotshuizen Geense Advocaten

Expertise

Tine Liefke concentreert zich op het arbeidsrecht en de civiele praktijk.

Op het terrein van het arbeidsrecht staat Tine Liefke zowel werkgevers als werknemers bij in kwesties over ontslag, disfunctioneren, ziekte of het opstellen van arbeidsovereenkomsten en vaststellingsovereenkomsten.

Ten aanzien van de civiele praktijk, kunt u denken aan geschillen over contracten of aansprakelijkheidskwesties, maar ook  aan geschillen tussen buren of families. Binnen de civiele praktijk heeft Tine Liefke bijzondere affiniteit met het hippisch recht. Tine Liefke is zelf actief in de paardensport en vanuit deze achtergrond is zij binnen ons kantoor het aanspreekpunt op het gebied van het hippisch recht.

De werkwijze van Tine Liefke typeert zich als doortastend, ondernemend en empathisch. Tine Liefke kan binnen een ingewikkelde situatie met oplopende emoties, een creatieve oplossing vinden, met oog voor alle belangen.

Tine Liefke is, voordat zij in 2020 advocaat werd, werkzaam geweest bij de Rechtbank Noord-Nederland en het Functioneel Parket (onderdeel van het Openbaar Ministerie). Naast haar werk als advocaat is Tine Liefke actief in diverse besturen.  

Opleidingen

  • Togamaster Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie privaatrecht
  • Beëdigd als advocaat in 2019

Nevenfuncties/Lidmaatschappen

  • Secretaris Jonge Balie Friesland
  • Algemeen bestuurslid Kunstacademie Friesland

 

 

Lawyers and jurists

All lawyers and jurists

This website uses cookies OK