mr. Ayla Bosma

Ayla Bosma

Lawyer at Rotshuizen Geense Advocaten

Expertise

Ayla is gespecialiseerd en geïnteresseerd in het staats- en bestuursrecht en de doorwerking van  Europees recht in het Nederlands recht. In het bijzonder vindt zij de kruisbestuiving tussen het bestuursrecht en het privaatrecht en tussen het bestuursrecht en het Europees recht interessant. Omgevingsrecht, duurzaamheidsrecht, vergunningstelsels, staatssteun en het aanbestedingsrecht zijn dan ook rechtsgebieden die in haar straatje passen. 

Door een combinatie van opleiding en werkervaring heeft zij zich deze specialisaties meester gemaakt. Zo heeft zij zich in haar bachelor gespecialiseerd in het Internationale- en Europese recht en in haar master in het staats- en bestuursrecht. Daarnaast is zij werkzaam geweest in de sector aanbestedingsrecht bij een ander Noord-Nederlands advocatenkantoor én heeft zij als jurist gewerkt bij een Friese gemeente.

Omdat zij werkzaam is geweest bij een gemeente, daarnaast politiek betrokken is en tot slot de opleiding Bestuurskunde - Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie heeft afgerond, heeft zij niet alleen juridische- maar ook bestuurlijke en politieke sensitiviteit. 

Ayla is een echte doorzetter en houdt van doorpakken. Deze kwaliteiten en uiteraard bovenstaande expertise zet zij graag voor u in.  

Opleidingen

  • HBO Bestuurskunde aan de Thorbecke Academie

  • Bachelor Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (specialisatie Internationaal en Europees Recht)

  • Master Staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen

Nevenfuncties/lidmaatschappen

  • Lid van de Raad van Toezicht van Stichting Film in Friesland 

Lawyers and jurists

All lawyers and jurists

This website uses cookies OK