mr. Aimée Tjalma

Aimée Tjalma

Lawyer at Rotshuizen Geense Advocaten

Expertise

Aimée is gespecialiseerd en geïnteresseerd in het intellectuele eigendomsrecht, waaronder het auteursrecht, merkenrecht en handelsnaamrecht.  Deze interesse is ontstaan tijdens haar studie en eerdere werkzaamheden. Zo heeft Aimée de masters IT-recht en Privaatrecht afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is zij werkzaam geweest bij een juridisch advieskantoor dat gespecialiseerd is op het gebied van privacy, e-commerce en intellectueel eigendom. Daar heeft zij grote, maar ook minder grote bedrijven onder meer geadviseerd over hun auteursrechten, handelsnamen en domeinnamen. Verder heeft Aimée meerdere interessegebieden en is zij werkzaam in de algemene civiele praktijk, waardoor zij breed inzetbaar is. Vragen over bijvoorbeeld het huurrecht, ondernemingsrecht en burenrecht kunt u dan ook aan haar stellen.

Ook heeft Aimée veel ervaring met het maken van juridische vertaalslagen. Zo heeft zij in totaal een jaar lang Oost-Afrikaanse vrouwen onderwezen en geadviseerd over hun rechten en is zij juridisch adviseur geweest en nog steeds lid van de Raad van Advies bij de Rechtswinkel Leeuwarden. Aimée is van mening dat ieder mens zijn of haar eigen specialiteit kent, maar dat elke niet jurist juridische stappen dient te begrijpen. Aimée adviseert daarom op een zo volledig mogelijke en begrijpelijke manier. Uiteindelijk bent u diegene die de keuze maakt en daarom vindt zij het belangrijk dat u elke stap begrijpt, zodat u volledig achter uw keuze staat.

Verder is Aimée oplossingsgericht, pragmatisch en kan zij moeilijk stoppen voordat de gestelde doelen zijn bereikt. Competenties die zij te allen tijde voor u zal inzetten!

Opleidingen

  • Master IT-Recht en Master Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (specialisatie privaatrecht)
  • Beëdigd als advocaat in 2023

Nevenfuncties/Lidmaatschappen

  • Lid Raad van Advies Rechtswinkel Leeuwarden

Lawyers and jurists

All lawyers and jurists

This website uses cookies OK